In de ban van de zeeuwse knoop Spring in het voorjaar

’toevallige’ eieren

Deze week stonden wat eieren gepland! Met de Paasdagen in het achterhoofd was het de bedoeling om er een vrolijke week van te maken!
Zo bestond Twitter op de eerste werkdag van deze week 10 jaar, dus pakten wij 10 eieren en tekenden hier wat twittervogeltjes op. Zo beschilderden wij dinsdag wat eierschalen met vrolijke stippen…
Dinsdag werd De Dinsdag… Ook wij hoorden het treurige nieuws via de radio over verschillende gebeurtenissen in België. Dat houd je wel even bezig.
In de middag werd ik gebeld door een vriendinnetje, ze belde mij omdat ze aan me moest denken bij het zien van een lieveheersbeestje!? ‘Grappig waarom moet jij aan mij denken als je een lieveheersbeestje ziet…?’ We deden er lacherig over en proberen de gedachtekronkel te ‘ontleden’. Ze had de eieren met stippen die ochtend via Twitter en Instagram voorbij zien komen. Zo’n beestje heeft ook stippen… logisch toch… Zo kwamen we van het een op het ander. De gebeurtenissen van die ochtend een lieveheersbeestje, de paaseieren, wat mooi om dat woensdag samen te voegen in een illustratie. Het lieveheersbeestje staat symbool voor zinloos geweld.

Het houd je bezig, het is echt vreselijk. Maar je mag er niet te lang bij stil staan, je mag in angst gaan leven. We blijven positief want met positiviteit bereik je zoveel meer.. toch!?

Vandaag, donderdag, plakken wij een ei op een paashaas vorm met een zeeuwsmeisje.

Pasen draait natuurlijk niet echt om die eieren. Gekleurd, beschilderd, verstopt, van chocolade of wat dan ook, dat weten wij ook wel.
Maar het is inmiddels een algeheel geaccepteerd beeld wat wij van Pasen hebben, de paashaas met zijn eieren!
Wij wilden het deze week wat luchtig houden zinloos of zinvol …in ieder geval zonder geweld!

Voor morgen moeten wij ons nog even laten inspireren, dat komt wel in de loop van deze dag wel of vrijdagmorgen vroeg.
Onze hersenspinsels van deze week inspireren misschien jou wel tot een vrolijk ei dit weekend!?

Vrolijk Pasen!