Een ware beestenboel Heerlijk avondje
liefde

Alles is Liefde

Eerste liefde kalverliefde naastenliefde romantische liefde jonge liefde schoolliefde vaderlandsliefde oorlogsliefde vakantieliefde moederliefde oude liefde onvoorwaardelijke liefde speelse liefde waarheidsliefde homoliefde basisschoolliefde eigen liefde taalliefde jeugdliefde laatste liefde
Wat zijn er veel soorten liefde.

Maar wat betekent liefde eigenlijk, volgens Google?
De liefde zelfst.naamw. (v.), gevoel dat je van iemand houdt, of gevoel dat je iets erg fijn vindt
Voorbeelden: iemand je liefde verklaren,met veel liefde je werk doen.
Liefde en geluk zijn de twee meest bezongen en beschreven emotionele gemoedstoestanden van de mens. Liefde is niet alleen de onvoorwaardelijke liefdesrelatie tussen twee mensen of tussen familieleden. Liefde betekent diepe acceptatie van en genegenheid voor, welgezindheid tot of toewijding voor een ander of jezelf; ook voor een dier, zaak of voorwerp.
De betekenissen die er aan gegeven worden, zijn sterk cultureel en maatschappelijk geïnspireerd.

Chemie
Hoewel de mens een behoorlijke evolutie achter de rug heeft, zijn bijna al onze emoties nog steeds chemische processen. Liefde is dus niet meer dan wat chemische processen in ons lichaam die een aangenaam gevoel creëren en ons ertoe zetten om over te gaan tot voortplanting om zo onze genen door te geven. Dat klinkt niet erg romantisch als het er op aan komt.

Bioscoop
Nee, dan de bioscoop, dat is romantisch. Hoeveel films gaan er over de liefde? Ontelbaar! En je eerste afspraakje was misschien ook wel een bioscoopbezoekje. Eén van de leukste films over de liefde vind ik Love Actually. Het begin van de film; je hoort de stem van de Britse premier [Hugh Grant] die in een treffende kerstboodschap vertelt over liefde. “…Voordat de vliegtuigen de Twin Towers troffen, waren er, zover ik weet, geen telefoontjes van mensen aan boord van het vliegtuig, die haatdragend of wrakend waren. Het waren allemaal laatste tekenen van liefde. Als je er naar zoekt, heb ik het donker bruine vermoeden, vindt je liefde eigenlijk overal om je heen.”

Zaterdag 3 december is het ook allemaal liefde in de Historische kerk te Oost-Souburg. Daar vind de Trouwbeurs Trouwtastisch plaats. Heeft u trouwplannen? Kom langs!
Alle deelnemers bieden volop ideeën voor uw komende bruiloft.
Bij de Trouwbeurs begint de voorpret!

Liefdevolle dagen gewenst,
Liesbeth