De Kus Zomervakantie in Zeeland
vis

Als een vis in het water

Wij voelen ons als een vis in het water, wij zitten goed in ons vel. Heerlijk toch!
De vakantie staat voor de deur, het zonnetje doet steeds beter zijn best, wat wilt een mens nog meer?

Wanneer voel je je als een vis in het water? Waneer je lekker in je vel zit, voor je gevoel vol energie zit. Dit ontstaat als het goed is vanzelf. Door ‘gewone’ dagelijkse dingen. Zo denk ik nog steeds met een warm gevoel terug aan de tijd dat mijn kinderen nog op de lagere school zaten, wij onderweg naar school al fietsend een woordslinger maakte. Wat meer recenter, waneer zoonlief weer thuis is en een hapje mee eet. Of waneer ik na een drukke werkdag wordt verrast door de kookkunsten van dochterlief. Mooie momenten om te koesteren.

Ook zo een heerlijk moment is daar aan het eind van de werkdag samen koffie drinken, de dingen van de dag doorspreken en ondertussen droedel ik maar raak.
Tekenen zit onlosmakend aan mij verbonden. Zo krabbel ik dus heel wat uurtjes per dag, op een stukje papier of expirimenteer in illustrator op de computer.
Dat werkt allemaal heerlijk ontspannend, en ook dat is weer onlosmakend verbonden met het lekker in mijn vel zitten.
Soms vraag ik aan manlief, dochterlief, zoonlief of wie er dan ook verder aan de tafel zit om een tekeningetje mee te maken, hier komen vaak de gekste creaties uit voor. Zo waren wij afgelopen week op visite bij mijn moeder. Terwijl ik inspiratie aan het zoeken ben voor het thema van deze week. Daar zitten wij dan met zijn allen om de beurt op een A4tje te tekenen. Moeder vind het wel wat moeilijk, het is al zo lang geleden dat zij iets getekend heeft. Na een tijdtje heb ik toch een mooi velletje vol. Vol herinneringen aan een geluksmoment! Een mooi velletje vol zeepaardjes, walvissen, zwaardvissen en een Dory. Die wordt bij alle andere ‘waardevolle tekeningen’ in een speciaal laatje bewaart.
Misschien gaat een zo een tekening ooit nog een heel eigen leven leiden!?
Zoals een groep illustraties van ruim 15 jaar geleden die op dit moment klaar wordt gestoomd voor een nieuw leven.

wordt vervolgd dus 😉

#il