Vegetarische keuken Koningsdag
Logeren bij clown Jip

Logeren bij clown Jip

We zijn al liftend vanuit Zierikzee naar Lansingerland gekomen om een weekje
bij allround clown Jip te logeren. Dat zal wel een vrolijke week worden. Trouwens, ik heb nog nooit een rode neus op gehad. De manager van clown Jip, Saskia Mes-Born, vertelt dat de rode neus het allerkleinste maskertje is, dat er bestaat.

In de verte hoor ik muziek. Saskia vertelt dat clown Jip liedjes aan het spelen is op haar Ukelele. Ik ben dol op muziek en word er helemaal vrolijk van. Clown Jip komt naar beneden en verwelkomt ons met een vrolijk liedje dat ze speciaal voor ons heeft geschreven. Dan zingt ze opeens dat ik zo mooi ben. Ik lijk wel een tomaat, zo rood ben ik van het blozen. Wisse zingt nu nooit eens een serenade voor me…

Clown Jip belooft Wisse wat akkoorden te leren zodat hij voor mij ook eens een liedje kan spelen en zingen. Nou, ik ben benieuwd hoor!

Vanmiddag gaat Jip op clownsbezoek. Ze bezoekt dan mensen met een beperking in een zorginstelling en brengt daar dan een moment van ontspanning en plezier met een liedje, dansje, praatje, knuffel of een ballonnetje.

Clown Jip vertelt me dat ze pas geleden bij ouderen in een zorginstelling op bezoek was. Een vrouw wilde haar medicijnen niet innemen. Ze werd erg boos op de verzorging. Clown Jip dacht dat je vrolijk werd van zo’n pilletje. De mevrouw dacht dat toen ook. Ze slikte het pilletje toch maar in om daarna samen een liedje te zingen en erop te dansen.

Haar vriendje Pluis de Glittermuis (eigenlijk een cavia) gaat ook weleens mee op bezoek. Pluis geeft graag kusjes en hij vindt het heerlijk om geaaid te worden.

Oh ja, Jip komt ook graag op kinderfeestjes. Dan gaat ze op clownsavontuur met de kids. Ze doet dan allerlei spelletjes met en zonder muziek. De jarige wordt in het zonnetje gezet en krijgt natuurlijk een clownsneus, cadeautje en een clown verhaaltje!

Zo, wat een vrolijke dag was dit zeg. ik hoef vanavond geen clowntjes…uuhhh schaapjes te tellen om in slaap te vallen, want ik ben moe na deze eerste rode neuzen dag, welterusten!

Wil jij dat AAgje ook bij jou komt logeren?
Zorg dat jij op AAgjes logeerlijst komt te staan!