Schrijfdag Voorbereidingen voor de Roparun
rodeneuzen

Rode-neuzen-dag

Op onze laatste dag in Lansingerland, geeft Saskia ons een workshop clownerie om zelf te ervaren hoe het is met en zonder rode neus. Ik weet het niet hoor. Ik ben niet zo heel grappig van mezelf. En Wisse? Hij is de Zeeuwse nuchterheid zelve. Pfff…gelukkig hoef ik ook helemaal niet grappig te zijn, begrijp ik van Saskia. Het draait om spelplezier en ik hoef alleen maar mijn neus achterna te lopen. Ook al kom ik in de penarie. Oh oh… als dat maar goed gaat komen dan! Laat dàt gevoel zien. Vergroot die angst dat je bang bent dat het niet goed komt lekker uit, dat doet de clown ook. De werkelijkheid uitvergroten. Daar kan het publiek zich in herkennen, ontroeren of een glimlach op het gezicht toveren. En echt: in iedereen zit een clown verborgen, zegt Saskia vol vertrouwen tegen Wisse die er een beetje moeite mee heeft. Zoveel verschillende mensen, zoveel verschillende clowns stelt Saskia Wisse nogmaals gerust.

Na de warming up zijn we lekker los en gaan we echt beginnen. Op grappige muziek dansen we eerst zonder neus en daarna met neus (aai…dat wordt morgen spierpijn).

Wisse stelt me voor als clowntje Boterbabbelaar. Ik stel Wisse voor als clowntje Knorrepot (sorry hoor Wisse, maar dat kwam er als eerste in me op). Wat heb ik gehuild van het lachen zeg samen met Wisse. De workshop heeft mijn lachspieren goed gedaan. Na de workshop voelde ik me heerlijk los, fris en fruitig en het leek wel of ik een week vakantie had gehad.

Ik heb besloten dat Wisse en ik één keer in de week een rode-neuzen-dag inlassen. Dan gaan we onze neus achterna, nemen elkaar en ons zelf bij de neus. Dat maakt het leven wat luchtiger en vrolijker want ellende is er al genoeg.

Doei Jip, Knappie, Hartje en manager Saskia en bedankt voor de inspirerende dagen!

Vrolijke neusgroetjes van clown Boterbabbelaar en clown Knorrepot
(alias Wisse en Aagje hihi..)

Wil jij dat AAgje ook bij jou komt logeren?
Zorg dat jij op AAgjes logeerlijst komt te staan!