De Kustmarathon Kinderboekenweek
kattenkoppen

Allemaal kattenkopjes

Met het oog op Dierendag 2016 is er een paar weken geleden een oproepje geplaatst op onze Facebookpagina: ‘Katten m/v. Grote, kleine, stoere en helden op sokken zowel jongens als meisjes.’
Met als resultaat een heleboel foto’s van liggende, zittende, opgerolde of in dozen verstopte, kleurige kattenbeesten in de illi- mailbox. Wat een lieve kattenkopjes bij elkaar!
Deze week plaatsen we elke dag een paar illustraties in het Kattenfotoalbum op onze Facebookpagina. In de week van 10 oktober verrassen wij degene met de meeste leuks voor zijn kat, met een gedrukt exemplaar. Neem hier een kijkje en breng je stem uit.

Huisdieren
Met welke dier ben jij opgegroeid? Met honden, een kat, misschien wel met paarden of op een boerderij? Ik ben op gegeroeid met katten. Thuis hebben we altijd wel 1 kat in huis gehad.
In de box spelend ben ik daar nog niet zo van gediend en vind ik het een kleine harige indringer.
Bij het gekochte huis van mijn ouders zat een Blauwe Rus inbegrepen. Later heb ik een grijs poesje uit het asiel gehaald. Toen ik in Oost-Souburg woonde, heb ik een rode kater en een langharige lapjeskat in huis genomen. Zij zijn uit de auto gezet als kittens en in het bos achtergelaten, echt heel zielig. Nu heb ik grijsgestreepte Saraa, 11 jaar geleden was zij de laatste kitten uit een Middelburgsnestje. Ze zoekt altijd lekker een zonnig plekje op voor haar kattenslaapjes.
Bij elkaar genomen ook allemaal mooie kattenkopjes!

Katten
Naast mijn eigen huisdieren denk ik bij katten ook aan de bijzondere musical ‘Cats’.
De toneelspelers van Cats zijn prachtig gesminkt. *Cats is een musical gecomponeerd door Andrew Lloyd Webber in 1981. De musical is gebaseerd op het boek Old Possum’s Book of Practical Cats van Thomas Stearns Eliot. Het verhaal speelt zich af op een vuilnishoop en gaat over een avond uit het leven van de katten daar. De katten stellen zich voor aan het publiek en leggen uit dat ze de Jellicle Cats zijn, een soort magische stam van pratende katten. Er is te zien hoe de katten met elkaar omgaan. Ze maken ruzie, doen gek en krijgen ongelukjes. Macavity is de boef van het stel. De katten zijn bang voor hem maar weten hem te vangen.
[* bron: wikipedia]

Ook hier heeft Iedere kat zo zijn eigen karakter en eigenzinnigheid!

Fijne week, ik ga de brokjes nog even bijvullen…
Liesbeth