Wisse's verrassingsplan! Patronen

Van Avatar naar Gravatar

Avatar kennen we wel, natuurlijk als 3D sciencefictionfilm uit 2009 van James Cameron. Maar hier bedoelen we jouw persoonlijke foto of illustratie dat je bij je account op social media ziet staan. Deze avatar is de eerste kennismaking voor anderen, jouw persoonlijke avatar vormt een onlosmakelijk deel van bijvoorbeeld je Facebook- of Twitter-identiteit en zorgt voor herkenning.

Eitje
Die herkenning is belangrijk en zorgt voor interactie. Hoe herken ik jou en jij mij? Hoe blijven wij herkenbaar tussen alles en iedereen op de tijdlijn! Met jouw avatar op de tijdlijn geef je aan dat je iets te melden of te delen hebt. Dus vervang dat eitje door een persoonlijk beeld. Voor je privéaccount kun je heel wat weergeven in zo’n avatar; bergbeklimmend, gezellig met de hele familie of met je vijf honden, wandelend of met je favoriete boek.

Logo
Als bedrijf is herkenbaarheid heel belangrijk. Op social media herken je bedrijven aan hun logo, een veelgebruikte kleur en vorm of mascotte. Ook wij hebben een herkenbare avatar van de Zeeuwse Missjes.
Nu is het ook mogelijk om je avatar in te zetten als zogenaamde Gravatar.
Een Gravatar is een afbeelding die je volgt van website naar website, gekoppeld aan je emailadres, een wereldwijd herkenbare avatar zullen we maar zeggen. Deze verschijnt dus naast je naam, wanneer je handelingen verricht zoals het plaatsen van een reactie of een artikel in een blog.
Het is dus voor jou ook mogelijk jouw avatar in te zetten als Gravatar, klik hiervoor op deze link! Wanneer jij nu een reactie plaatst hieronder, verschijnt automatisch jouw gravatar naast je tekst.
Voor onze #illustratieperdag maken we deze week elke dag een nieuwe Gravatar van de Zeeuwse Missjes.

Welke vindt jij het leukst 1, 2, 3, 4 of toch 5?
Geef jouw reactie hieronder, de avatar met de meeste stemmen plaatsen wordt voorlopig onze Gravatar!