Op de koffie bij Vader
oude doos zonnig zeeuws versie

Uit de oude doos

Ik luister elke dag naar de radio terwijl ik aan het werk ben. Regelmatig hoor ik dan een nummer uit de oude doos. Soms herken ik de artiest gelijk maar andere keren moet ik  toch even spieken op de playlist van het radiostation. Hoe heet die zanger ook al weer?
Er komen vaak ook herinneringen boven bij het horen van muziek. Dan denk ik ineens aan school of aan een concert waar ik bij ben geweest.

Het lijkt een beetje op bladeren door een fotoalbum. Je ziet de foto en je bent gelijk weer terug in de tijd. Zo is het soms ook met muziek. Je hoort de eerste noten van dat ene speciale liedje en je gedachten gaan terug naar die verre vakantie of naar een bijzondere ontmoeting.
Het nummer Oceaan van Racoon bijvoorbeeld, is uitgebracht in 2012. In dat zelfde jaar kwam ook de James Bond film Skyfall uit, met de geweldige soundtrack gezongen door Adele. Twee mooie nummers om terug te luisteren.

365 dagen project
2012 was een heel bijzonder jaar. Het is het jaar van ons 365 dagen project. Vanaf 1 januari 2012 tekenen Ilse en ik elke dag een illustratie, elke dag onder een ander thema. We geven ons daar een half uur te tijd voor. Wanneer we klaar zijn, laten we het resutaat aan elkaar zien. We publiceren de beide afbeeldingen elke dag, een schrikkeljaar lang, op Twitter.
Dat is dus 2x 366 = 732 beelden!

Buiten
Uit deze oude doos hebben we illustraties gekozen die mooi aansluiten bij het zonnige Zeeuwse weer. Buiten zijn speelt hierbij een grote rol. We hangen onze was lekker buiten en wandelen, gaan naar het strand, we drinken een bakje koffie in de tuin. Heerlijk!
In het weekend tijdens de Oudelandse Zomerfair spreekt Ilse weer een paar oude bekenden van school. Ik zie een tante sinds jaren weer terug. Op de achtergrond speelt de band in de Oudelandse Koffietuin een cover van Pink Floyd. Zo vallen allerlei herinneringen samen.

Ik wens u een fijn weekend. Ga erop uit, wie weet komt u nog een oude bekende tegen.
Liesbeth