Als een vis in het water Alfabetisering
zomer vakantie zeeland

Zomervakantie in Zeeland

Deze week bestaat uit de ene heerlijke zomerse dag na de andere oververhitte dag.
Met deze temperaturen krijg ik wel zin in de vakantie.
Terwijl ik dit blog schrijf zit ik lekker in de schaduw in de tuin met mijn voeten op de tegenover mij staande stoel. De blauwe lucht is warm en de zinderende zon schijnt op de grote parasol. Ik kijk wat om mij heen; de witte was hangt sinds vanmorgenvroeg aan de lijn. Bijtjes vliegen van de preibollen naar de volop bloeiende dahlia’s. Een spontaan opgekomen zonnebloem heeft dringend een steuntje nodig van een bamboestok. Met het getjilp van de vele vogels en een zagende buurman als achtergrondgeluid droom ik alvast een beetje weg: nog een paar dagen en dan is het vakantie.

Deze warme week moet ik een paar emails afhandelen en heb ik met ilse een afsluitend werkoverleg. Daarna begint mijn zomervakantie. Het is de bedoeling om 4 weken offline te zijn, dus geen social media, geen email en geen appjes. Er mag zo tijd vrij komen om dingen te doen die zo vaak blijven liggen. Mijn vakantieplannen voor zover: Zo hoop ik af en toe een schrijfsprintje te doen, hiervoor wil ik op zoek naar een mooi notitieboek. Ik ga de gekregen kookboeken doorsnuffelen en recepten uitproberen. Natuurlijk wil ik een paar keer met mijn dochters op stap, het Rijksmuseum in Amsterdam staat nog steeds op mijn lijstje. Ik zoek mijn tekenboek op zolder want ik wil het schetsen weer oppakken. En wie weet ontdek ik in het dorp waar ik al sinds 2006 woon wel een nieuwe wandelroute.
Een deel van de vakantiepret elk jaar is boodschappen doen op ons vakantieadres. Of dat nu in het buitenland is of in eigen land. Daar bedoel ik niet de noodzakelijke boodschappen mee zoals brood en wcpapier maar juist die speciale lokale lekkernijen die je niet in je eigen supermarkt vindt. Een speurtocht vol heerlijke verrassingen.

Om mijn hoofd koel te houden tijdens warme dagen heb ik een recept voor ijskoffie dat ik erg geslaagd vindt:
Zet 4 kopjes koffie en laat deze afkoelen. Vries de helft in een ijsblokjesvorm in.
Meng de koffie-ijsblokjes, de afgekoelde koffie, een scheut volle melk, 2 bollen roomijs en een bakje water-ijsblokjes in de blender. Voeg een lepel honing of koffiesiroop naar smaak toe. Mix!
Schenk in twee glazen met een rietje.

Proost op een mooie zomer!
Liesbeth