Beetje anders Blije week
boodschappen

Boodschappen, kan het allemaal mee?

Een bijna dagelijkse bezigheid, boodschappen doen. Over het algemeen doe ik mijn boodschappen voor een aantal dagen vooruit; groenten, vlees en fruit. Maar tussendoor is er ook altijd nog een dag, dat ik de voorraadkast aanvul met bijvoorbeeld pakken bloem, wc papier, aardappelen enzo. En dan heb ik af en toe ook nog van die momenten, moet ik wéér naar de winkel, ben ik toch nog iets vergeten.

Zo ben ik gedurende de week heel wat heen en weer aan het fietsen. soms moet ik spullen halen of brengen naar Ilse of even Goes in naar de boekhandel, daarvoor pak ik meestal de fiets.
Ik heb een auto voor de deur staan. Praktisch wanneer ik samen met Ilse naar een Fair ga, dan moeten er veel spullen mee. Ook voor afspraken buiten Beveland pak ik de auto. Maar in principe hou ik me aan de 10 km-regel. Valt mijn bestemming binnen deze denkbeeldige grens dan kan er gefietst.

Moeten er veel spullen mee, geen probleem. Omdat er dan toch fietstassen op mijn fiets moeten, wil ik wel graag vrolijk gekleurde tassen. Lekker opvallend in het verkeer en in het overvolle fietsenrek.
Jaren heb ik de tassen van Kitsch Kitschen met vrolijke bloemenpatronen achterop mijn fiets gehad. Omdat ook Ilse haar fiets altijd gebruikt, bedachten wij een eigen herkenbare fietstas, zoals je bij auto’s ook belettering ziet, maar dan op de fiets. Nu rij ik rond met vrolijke Zeeuwse Missje achterop. Van alles nemen zij mee: Plantjes voor de moestuin, tuingereedschap, een voordeelpak wc papier. Sta ik laatst bij mijn fiets met een grote doos met daarin een koffiezetapperaat, loopt er een man uit de winkel langs: “Die gaat er niet in passen hoor!” Nou echt wel!

Deze week dus het thema ‘fietstas’ voor onze illustratie van de dag. We hebben een paar nieuwe handige tassen bedacht: Een frisse lentetas, een altijd-wind-mee-tas en een gevleugelde fietstas. Ook aan het Koninklijk paar hebben wij gedacht. Dat zou een mooi zicht zijn, de hele Oranje-familie met een eigen fietstas achterop. Ik heb Alexander en Maxima eigenlijk nog nooit zien fietsen? U wel!?

Ik wil eigenlijk schrijven dat het heerlijk weer is om te fietsen deze week, het is toch lente? Helaas, met code geel voor hagelbuien en harde windstoten is het alleen maar fijn dat je tussendoor de buien je boodschappen droog kunt halen.

Fiets ze!
Liesbeth