Laat je snor staan Alles is Liefde
Beestenboel

Een ware beestenboel

Wist je dat onze zeeuwse meisjes eigenlijk gebaseerd zijn op een beestenboel?
Bestudeer ze maar eens goed, zie jij de gelijkenis, de overeenkomsten?
Het vrolijke ronde lijf, de eenvoudige maar krachtige lijnen. Heel basic maar juist dat maakt ze lief en stoer tegelijk.

Alweer zestien jaar geleden, ik zit op dat moment echt nog in de kleine kinderen. Mijn zoon en dochter in de leeftijd van vier en twee jaar. Deze beestjes passen daar helemaal bij. Ik teken ze voor op een kaart en voor op wenskaarten voor op de lagere school. De kinderen in de kleutergroepen kleuren deze wensjes keurig in voor een jarige papa of mama, opa of oma.
Zes grappige rondbuikige waggelende beestjes van de boerderij. Een koe, een big, een schaap, een kuiken een muis en een poes.
Om eerlijk te zijn, zijn deze beestjes nog steeds leuk, nog steeds helemaal van nu. Een goede reden dus om ze weer onder de aandacht te brengen. Ze hebben een kleine aanpassing gekregen, maar de basis is nog steeds dezelfde.

Een aantal jaar geleden sierde ze al op een aantal vrolijk gekleurde geboortekaartjes. Nu zijn ze ook in de vorm van een stempeltje en op stoer kraft-tape. Om op deze manier jouw post of jouw kadootje of wat dan ook extra op te sieren. We hebben deze zes boerderijbeestjes aangevuld, natuurlijk met een zeeuws missje en met zeeuwse blommetjes.

Vanaf aankomende vrijdag zijn ze in de vorm van een leuk stempeltje en op stoer krafttape te koop bij ons op de Zeeuwse Winterfair te Kats.

We zijn nu nog druk bezig met zes nieuwe ansichtkaarten.
Voorlopig worden dat de zes boerderijbeestjes. Er zijn ook nog zes ‘wilde’ dieren zoals een leeuw, een aap, een zebra en een olifant. Misschien komen zij ook ooit nog.

Eerst jullie reactie op deze ‘nieuwe’ beestenboel maar eens afwachten…

#ilse