Blije week Een klavertje vier, dat brengt geluk!
roos

In de roos

Deze week richten wij ons op het komend Pinksterweekend. De Zeeuwse Rozentuin in Kats is voor drie dagen onze standplaats. Het thema voor de illustratie van de dag: De roos, is deze week dan ook voor de hand liggend en daarom delen we maandagmorgen via Twitter, een grote bos rozen uit aan jou, zomaar omdat jij het bent.
Rozen worden al sinds duizenden jaren geteeld om hun schoonheid, en in de oudheid gebeurde dat in China en Afrika, door de Grieken, Romeinen en Egyptenaren.
In de Nederlanden is het kweken van rozen gedocumenteerd vanaf de tweede helft van de zestiende eeuw.*

Gewonnen?
Wij zijn bij de eerste tien! Wij zijn door naar de finale van het Eurovisie Songfestival dankzij Douwe Bob. Wat een mooi liedje. Gefeliciteerd Douwe Bob, veel succes in de finale. Heb jij het ook gezien? Douwe heeft naast een heleboel verborgen tattoo’s, een bijzonder tattoo die net boven het boordje van zijn overhemd uitsteekt. Precies, een roos!

Verrassing
Na een regenachtige en frisse dag schijnt woensdag gelukkig het zonnetje weer in Zeeland. Daarom hebben wij een nieuw ijsje bedacht. Benieuwd of dit recept wordt opgepakt door de Zeeuwse ijssalons: Een Rozenijsje met echte Zeeuwse rozenblaadjes. Het is een geurig ijsje met een frisse roze smaak. Mmmm, heerlijk!

Rozen verwelken, schepen vergaan. Maar mijn liefde voor jou zal altijd blijven bestaan!” Een regel die iedereen wel kent; wat er ook gebeurd, ik blijf altijd van je houden. Een ouderwetse tekstregel maar wel een hele mooie regel voor een tegeltje aan de muur. Weet jij iemand die je daar blij mee kan maken?
Wij verrassen graag onze vrienden en familie of elkaar. Met een boeket rozen, een onverwacht kaartje, een kerstbroodje of zomaar een nieuwe oranje koffiebeker. Daar wordt iedereen blij van.

Vindt je het leuk om de Zeeuws Rozentuin te bezoeken en tegelijk kennis te maken met ons? Kom zaterdag, zondag of maandag langs, je bent van harte welkom. Misschien wordt jij wel verrast…

tot ziens,
Liesbeth

* bron wikipedia