The apple challenge Gelukkig! Nieuwjaar
kerst traditie

Kersttijd, tijd van tradities

Buiten is het guur en donker, binnen is het warm en sfeervol verlicht.
December vind ik bij uitstek de maand van tradities. Elk jaar doorlopen we deze maand in een vaste volgorde van activiteiten en afspraken.
Het begint met het Sinterklaasfeest, bijna direct gevolgd door de speurtocht naar de perfecte kerstboom. Doen we dit jaar weer een echte boom of gaan we toch voor een kunstboom? En als we dan kiezen voor een echte boom, wordt het er één met of zonder kluit?
Met de boom in huis komt de doos met kerstballen tervoorschijn. Bovenin die doos ligt het lichtsnoer met 300 lampjes en de grote vraag hierbij is altijd weer: Doe de lichtjes het allemaal nog?

Kerstkaarten
Met het kerstweekend in zicht is het nu tijd om de kerstkaarten te gaan versturen. Misschien heb jij dit jaar de kerstkaarten zelfgemaakt of een pak kaarten bij de plaatselijke drogist gekocht. Ik heb dit jaar gekozen voor een paar sets kerstkaarten van Unicef.
Onze adressenlijst is in de loop van het jaar ook weer veranderd. Zo als elk jaar zijn een paar namen weggestreept en een paar nieuwe adressen aan toe gevoegd.
Omdat mijn echtgenoot mooi kan schrijven, voorziet hij de kerstkaarten jaarlijks van een persoonlijke boodschap aan vrienden en familie in binnen- en buitenland.
Op de radio horen wij de acties en de aangevraagde liedjes voor 3fm Serious Request voorbij komen. De Rode Kruis actie heet dit jaar: Laat ze niet stikken en duurt tot kerstavond.
Een ander terugkerend radio evenement is de TOP2000. Heerlijk om die klassiekers en ééndagsvliegen weer te horen. Heeft u ook gestemd?

Appeltaart
Dit jaar vallen de kerstdagen op zondag en maandag, een extra lang weekend dus. Dat betekent op tijd de boodschappen doen. Gelukkig helpen de plaatselijke supermarkten met hun eigen tijdschrift vol kerstmenu’s ons een eindje op weg. Iedere familie heeft wel een eigen traditie voor de kerst. Bij de één gaat de hele familie naar opa en oma voor een uitgebreide dis. In andere huishoudens wordt er in kleine kring gegourmet. Dit jaar bakken we onze eerste Kerstappeltaart, misschien wel het begin van een nieuwe traditie.
Tegenwoordig zien je met kerst steeds vaker ook kadootjes onder de boom liggen. Bij ons staat er onder de kerstboom een kartonnen doos van het kerstpakket. Daarin heeft poes Saraa zich lekker in opgerold.

Ik wens u kostelijke kerstdagen en een nieuwsgierig nieuwjaar!
Liesbeth