In de roos Blauwe lucht
klavertje vier

Een klavertje vier, dat brengt geluk!

Al een aantal dagen lopen wij in huis op onze tenen en praten wij op fluisterstand. Waarom zal je denken? Nou dochterlief zit midden in haar examens. Er wordt hier dus druk gestudeerd en geoefend. Of we een beetje stil willen zijn!
Het is altijd spannend, het grootste deel hangt natuurlijk niet af van geluk, maar van de  kennis die de afgelopen jaren tijdens haar opleiding is vergaart. Dat weten wij ook wel, maar een beetje geluk is altijd welkom.

En met een beetje geluk loopt alles op rolletjes, is het de juiste temperatuur. Niet te warm niet te koud. Is het rustig in en om huis, maar ook zeker in de gymzaal waar ze met zijn allen op elkaar gepropt zitten. Vallen de teksten, vragen en opdrachten een beetje mee?
En heeft ze straks haar Havo-diploma in haar bezit en kan ze starten met haar vervolg opleiding.

Vandaar dat wij dit een goed aanknopingspunt vinden en zitten wij deze week tussen de klavertjes vier. Hebben wij bewust virtueel het gras laten staan, plukken wij klavertjes vier en geven ze aan iedereen die ze maar ontvangen wilt … en eten we ze op! Je weet maar nooit waar het goed voor is.

Die klavertjes zijn natuurlijk voor alle examenkandidaten of een ieder ander die wel een beetje geluk gebruiken kan.

Veel geluk dus.

#il