'Oeps ...vergeten' Een ware beestenboel
snor movember

Laat je snor staan

In de maand november wordt er aandacht besteed aan de gezondheid van de man, met de nadruk op prostaat- en teelbalkanker. De snor staat voor de kracht om aandacht te vragen en zo fondsen te werven. Het opgehaalde geld wordt ingezet voor internationale onderzoeksprojecten.

Moustache + November = Movember
Movember is in 2003 gestart in Melbourne, Australie met 30 mannen en is nu uitgegroeid tot een jaarlijks bewustzijn voor de gezondheid van de man.
Mannelijke deelnemers aan Movember, beter bekend als Mo Bros, beginnen op 1 november gladgeschoren aan hun harige maand. De hele maand november scheren zij zich tussen neus en lippen niet. De steeds voller wordende snor wordt goed verzorgd en in model gehouden. Dit kan een klassiek modelletje worden of een iconische snor met mooie krullen. Een van de regels is: Alleen de snor mag blijven staan, dus geen sikjes of baarden! Deze moedige mannen worden natuurlijk gesteund door vrouwen in hun directe omgeving: Mo Sistas.

Wereldwijd delen
Via social media zoals Facebook en Instagram wordt er wereldwijd gedeeld over de vorderingen van de groei van de snor. Met het opkweken van de snor worden er sponsoracties op touw gezet en andere evenementen georganiseerd. Ook bekende artiesten uit binnen- en buitenland sluiten zich jaarlijks aan bij Movember door hun snor te laten staan.
Dit jaar is er ook in Nederland weer een mooi initiatief: Op 26 november aanstaande wordt in het Amsterdamse Vondelpark de vierde editie van de Movember Run (MoRun) Amsterdam gehouden. De netto opbrengst van de run wordt na afloop overgemaakt naar de Stichting Movember.

Liesbeth