Positieve energie! Stichting Noorderpolder

Op de Markt

Zaterdag zijn Wisse en ik er met de fiets op uitgetrokken. Ik wilde wel eens een kijkje nemen op het biologische boerenerf en zien waar het ons eten vandaan komt en wie het maakt.

In Noordgouwe staat de biologische kwekerij Zuidbos. Een kleinschalig biologisch tuinbouwbedrijf. Op jaarbasis telen ze ongeveer 60 tot 70 verschillende gewassen.

Je kunt er elke zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur je wekelijkse boodschappen doen. Van vers gesneden sla, andijvie, totaan versgeplukte aardbeien, tomaten, heerlijke italiaanse olijven, vers gebakken brood en gebak, smaakvolle kazen, vis, vlees, verzorgings- en schoonmaakmiddelen en nog veel meer. Iedere middag verzorgt Ad’s Schaftkeet een lekkere biologische lunch.

Wisse vond al snel de koffie en de wijnen. We kregen een rondleiding over het erf. Tjonge wat een enorme lap grond en een ruime kassen liggen achter de groentewinkel.

We maakten kennis met Kasja de hond en de ezeltjes. We proefden van de verse sla en ik deed meteen wat biologische boodschappen op de markt.

Bij biologisch eten wordt rekening gehouden met het milieu, het dier en de mens en er worden geen chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest gebruikt. Biologische boeren en tuinders werken niet ten koste van, maar samen mét de natuur. Dat levert lekkere en gezonde producten op én heeft grote voordelen voor dierenwelzijn, biodiversiteit, milieu en voedselzekerheid op de lange termijn (door het behoud van bodemvruchtbaarheid). Het was een gezellige dagje en zo zijn we weer wat wijzer geworden!

Wil jij dat AAgje ook bij jou komt logeren?
Zorg dat jij op AAgjes logeerlijst komt te staan!