Van Avatar naar Gravatar In de ban van de zeeuwse knoop

Patronen

Deze week vallen we even buiten ons patroon van de dagelijkse routine. Hoewel je dat aan de illustratie van de dag niet kunt zien.
Normaal gesproken wordt het werk hier eerlijk verdeeld. De veelzijdige opdrachten die we mogen uitvoeren, verdelen we. Maar deze week komt het merendeel op de schouders van liesbeth neer. De schouder van ilse is de komende tijd buiten werking. Zij heeft tijd nodig om te herstellen van,  jawel het is echt waar: een schouderoperatie.

Stippenprint
Deze week dus 5 dagen patronen voor de #illustratieperdag. Om te beginnen uit de oude doos van ons 365dagen-project. Daar halen we tot op de dag van vandaag nog steeds inspiratie uit voor nieuwe opdrachten en projecten.
In de patronen binnen onze huisstijl met de Zeeuwse Missjes, gebruiken we gekleurde dots, of te wel stippen! Je ziet ze regematig terug op onze kaarten, shoppers en andere producten.
Een ander patroon wat heel handig is, is het patroon van AAgje. Met de stof die in het pakket zit, maak je met de werkomschrijving uit het boekje, je eigen AAgje.

Digiprint
Op textiel zie tegenwoordig ook heel andere patronen verschijnen. Door de hedendaagse digitale mogelijkheden zijn er nu volop stoffen met fotoprints verkrijgbaar. Een mooi voorbeeld is bijvoorbeeld het Melkmeisje van Vermeer. Daarvan kun je precies een mooi recht jurkje naaien. Ook het herhalen van een fotobeeld levert bijzondere effecten op. Daar kun je een bijzondere jurk van maken zoals bijvoorbeeld Dress to Progress dat doet. Voorbeelden hiervan kun je zien vanaf 22 maart in Shop-in-Shop te Kamperland.
We sluiten de week af met een vrolijk bloemenpatroon, dat is misschien heel geschikt voor een nieuw voorjaarsrokje?

Heb jij nog een een leuk patroon, laat het ons weten via jouw reactie hieronder.