Spring in het voorjaar Zaaigoed

Quotes en een beetje nostalgie

Een weekje quotes!
Heel hip is het tegenwoordig, je kan er bijna niet omheen. Het lijkt wel of iedereen tegenwoordig aan een soort van handlettering doet. Niet alle ‘quotes’ zijn even origineel, hoewel het merendeel wel heel leuk en vrolijk op papier zijn gezet.

Eerlijk is eerlijk de een is er gewoon beter en origineler in dan de ander.

Het moet ook gezegd worden beter gejat dan slecht verzonnen .. toch!?

Wij wagen ons deze week ook aan een paar uitspraken, ook niet [allemaal] zelf verzonnen, maar wel met een achterliggende gedachte! Zo draag ik de eerste op aan mijn zus.
Begin de dag met een dansje begin de dag met een lach…
Toen wij nog op de lagere school zaten, de groepen nog klas heette en bijna ieder meisje wel een poëziealbum in plaats van vriendeboekje had. Je dan je vader en je moeder, al je ooms en tantes, juffen en meesters… broers, zussen etc. etc. in liet schrijven. Hier werden dan kleine versjes of gedichtjes ingeschreven, opgevrolijkt met mooie tekeningingen en vrolijke poëzieplaatjes.
Natuurlijk schreef mijn grote zus ook iets in mijn mooie groene album… Het werd dit versje.. nu nog wanneer ik dit versje hoor of zie, denk ik altijd aan mijn kennismaking met dit vrolijk versje, aan groene poëziealbum met een grijs poesje spelend met een bolletje wol op de omslag. [helaas kwijt geraakt tijdens een verhuizing] Waar mijn zus dit mooi versiert in mijn album schreef. Ik draag deze dus op aan mijn zus die op dit moment wel extra steuntje in de rug gebruiken, dus Gitte deze is voor jou!

Nu zijn niet alle quotes uitspraken of zoals bovengenoemd vers even betekenisvol, maar allemaal brengen ze een bepaalde gedachte naar boven, de een wat verser in het geheugen dan de andere. En wie weet maken ze nu weer mooie nieuwe herinneringen!

Een week met quotes en een beetje nostalgie

#il