Heerlijk avondje Kersttijd, tijd van tradities

The apple challenge

The apple challenge, de nieuwe hype van dit moment.
Maar wat is nu eigenlijk de bedoeling van deze uitdaging?
Je moet met je handen, dus zonder extra gereedschap, een appel, vermorzelen, in tweeën krijgen. Misschien is het een speciale techniek of moet je gewoon sterk zijn.
Ik ben niet zo sterk, zeker niet in mijn handen. Toch ben ik deze uitdaging aangegaan.
Dat vergt dus wat creativiteit, maar het is gelukt geheel op in onze eigen stijl.

Dat wordt dus een tweedimensionale versie. Eerst maar eens wat onderzoek gedaan, wat kan je allemaal met een appel? Oké buiten het in tweeën breken, kan je hem zo kant en klaar eten. Je kan er natuurlijk ook een appeltaart, appelflap, appelbol, appelmoes of appelbeignet van maken en nog veel meer.
Omdat ik deze week alleen op kantoor zit, helaas is Liesbeth geveld door de griep, heb ik  ons rijkelijk tekenarchief geraadpleegd. Zo heb ik enkele illustraties aangepast in een soort van winterstijl.

Op maandag start ik met de ‘echte’ apple challenge. Een fluitje van een cent.. op papier dan. Dinsdag bak ik een virtuele appeltaart, deze is zelfs goed voor de lijn 😉 . Woensdag eet ik gewoon voor de nodige vitamientjes een appel uit de hand. Want je weet het hè, ‘a apple a day keept the doctor away’. Donderdag verwen ik de vogeltjes in de achtertuin.
En vrijdag, dan is het hier feest, dochterlief wordt achttien jaar. Wij trekken hier een flesje champagne open, maar om in de appel sfeeren te blijven proost ik op papier met appelcider.

Succes met jouw appel uitdaging.. fijn weekend en Liesbeth, beterschap!

#ilse