Durf te kleuren! De Kus

Tussen de boeken

Naar aanleiding van ons inkleuravontuur ‘Durf te kleuren’, waarbij wij dus  letterlijk tussen de boeken en kaarten in zaten. Is de link naar het thema van deze week snel gemaakt.
Wij zijn dol op boeken en ze mogen in allerlei soorten en maten. Soms hoe gekker hoe beter.

Nu spreek ik even voor mij zelf. Ken jij het boek ‘wreck this journal’, dat is zo een voorbeeld. Een gek doe boek wat jouw creativiteit heerlijk prikkelt. Doe eens gek of iets minder, maar even uit je comfortzone, dat doet wonderen. Nog een favoriet van het soort doe boeken is ‘echte kunst maak je zo’. Een doe boek voor regenachtige dagen of  voor ’s avonds om even te ontspannen en welk jaargetijde het is maakt eigenlijk niets uit. Er zijn er natuurlijk te veel om op te noemen en zo wordt mijn collectie iedere zomer aangevuld met weer zo een ‘gek’ exemplaar.

Kookboeken zijn natuurlijk ook een soort van doe boeken. Ik ben heel erg visueel ingesteld, dus ik ga dan niet altijd voor de meest praktische. Een mooi vormgegeven boek of juist een beetje extreem, daar kan ik echt bij staan zwijmelen. Soms zijn ze alleen voor de heb blijkt achteraf.
Kookboeken waar hier thuis echt veelvuldig uit gekookt en gebakken wordt zijn de boeken van Rens Kroes, die vind ik echt om van te smullen. Zo heb ik afgelopen week mijn deel twee van mijn moederdagcadeau mogen ontvangen. ‘On the go’. Ik heb mijn keuze nog niet gemaakt maar dit weekend gaat hij ingewijd worden!

Ik zei dus al dat ik erg visueel ingesteld ben, zo blijf ik dus dol op prentenboeken. Heerlijk al die illustraties. Jammer dat mijn kinderen die leeftijd al redelijk gepasseerd zijn, Ik struin dus niet zo heel vaak meer tussen de kinderboeken. Maar zo staat in mijn geheugen gegrift ‘Op zoek naar de zomer’, ‘de jacht op de nachtkus’, ‘Abracadabra’ of ‘raad eens hoeveel ik van je hou’. Ik denk dat ik binnenkort toch maar weer eens in mijn kinderboeken collectie duik.

Natuurlijk hou ik ook van echt leeswerk, alhoewel ik dyslecties ben, ‘worstel’ ik mij door verschillende dikke pillen heen. Mijn voorkeur zijn thrillers, en dan staan boven aan mijn lijstje toch wel de Scandinavische schrijvers zoals Stieg Larsson, Jo Nesbø en Camilla Läckberg. Maar ook een Tess Gerritsen of een Karin Slaughter zijn wat mij betreft echte aanraders.
Op mijn verlanglijst voor deze zomer staat in ieder geval het vervolg op de millennium trilogie. Millennium 4 wordt in verband met praktische overwegingen een e-book.
Laat die zomer maar komen zou ik zeggen!

#il